jueves, 21 de mayo de 2009

Nou concert del cicle "I es fan dir crítics!"

Contravenint el tòpic que diu que tots els qui escriuen sobre música són en realitat músics frustrats –o, per contra, duent-lo fins a les últimes conseqüències–, un grup de periodistes musicals compartiran escenari amb músics professionals. Sota el títol de “I es fan dir crítics”, Robadors 23 engega un cicle, el darrer dimarts de cada mes, en què acreditats crítics de tots els gèneres i publicacions encapçalaran una banda completada amb músics sovint objecte de la seva ploma. A l’altre cantó, un altre músic professional farà de crític i s’ocuparà de ressenyar l’esdeveniment. El món a l’inrevés per un dia en un cicle tant únic com suïcida.

Roger Roca, Ricky Falkner, Raül Fernández i Oriol Roca.
Robadors 23 (C/ Robadors, 23)
Dimarts 26 de maig. 20.45h.
Entrada lliure

-Ei, tu no eres bateria?
-No, aquest és el meu germà.
-Ah, no... és veritat! (triomfal, com qui ha descobert una gran cosa). Tu tocaves la guitarra en un grup! (cofoi, com dient: ‘aquí t’he fotut, oi ?’)
-Sí.
-Com es deia? Tenia un nom de tia, el grup aquell teu. Helena...
-élena. El grup es deia élena. Es diu élena. Encara existeix però jo ja no hi sóc. Vam fer dos discos, uns quants ho vam deixar córrer i ara han tret un disc nou en català que...
-(ni cas) La tia era guapa, eh? Fèieu un rollo així tranquil, no? Tot molt lent i trist i així...
-Indie. Era un grup de pop indie.
-I què, ja no toques?
-No, ja no toco.
-Però dèus tocar a casa, no?
-No.
-Ah, no? I per què?

He tingut aquesta conversa infinitat de vegades. Sempre acaba més o menys igual. No toco perquè no tinc grup, perquè no tinc temps, perquè no sé què tocar, perquè no sé tocar prou. Dimarts 27 a les 21h. a Robadors 23 no tindré excusa. Tindré temps (una hora justeta), tindré repertori (cançons que m’agraden) i tindré grup. Un supergrup: Raül Fernàndez, Ricky Falkner i Oriol Roca. Sí. Aquest és el meu germà. Ah: i també cantaré.

Potser serà l’última vegada que ho faci, això de tocar i cantar en públic. O la primera de moltes. En tot cas, serà divertit. I el grup és la bomba.

Roger Roca (guitarra i veu)


Ricky Falkner (baix): membre de Sanpedro, Egon Soda i Standstill i productor discogràfic (Love of Lesbian, Sidonie, Raül Moya, Zahara, Jeremy Enigk…). Col·labora habitualment amb Raül Fernàndez.

Raül Fernández (guitarra i piano): sota l’àlies Refree ha publicat quatre discos. Amb el seu nom, signa produccions discogràfiques (El Hijo, Aroha...), col·laboracions (Françoiz Breut, La Mala Rodríguez, la Banda Municipal de Barcelona, Josh Rouse...) i bandes sonores.

Oriol Roca (bateria): llicenciat a La Haya, és membre dels trios de jazz Sweet Cut i Vrak’Trio, amb qui va guanyar el concurs Jazz Barcelona 2008. Col·labora amb músics del sud i el nord d’Europa i a Barcelona ha fundat el col·lectiu d’improvisadors CREA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario